Blue Nelly

Blue Nelly
Bunker By Night 2015

tirsdag den 13. april 2010

SHOPPETUR TIL LONDON VOL. 2


Så er der endelig tid til at få lagt nogle af billederne fra Londonturen på bloggen.
Det var en meget vellykket tur Kent og jeg havde i weekenden, hvor vi hentede vores nye veteranbiler hjem til Danmark. Rejsen begyndte torsdag morgen i ( Århus) Tirstrup lufthavn. Lotte var så venlig, at køre os derud inden hun skulle møde på avisen.
Flyveturen til Stansted Airport nord for London forløb efter planen, og vi tog toget ind til Liverpool Street Station. Ses herunder.

Liverpool Street er et knudepunkt i Londons Underground. Vi tog os en lille pause på pladsen foran banegården. Som det ses på billedet herover, er det en travl station.
Det er en gammel station, som er blevet kraftigt moderniseret, men med respekt for de gamle bygninger.
Vi havde ikke en madpakke med i vadsækken, men der var en god sandwich shop lige overfor banegården. Farmeren guffer flittigt på sin sandwich.
Se bare her unger. Far er i undergrundsbanen.
Nå, men vi nåede jo ud til Nigel´s forretning i vest London. Her ventede James med, hvad der skulle blive Kents nye legetøj. Austin´en viste sig at være i rigtig god stand, og det ses jo tydeligt, at drengen fra Borup morer sig kostelig.
Imellemtiden fik jeg handlet færdig med Nigel om min nye MGB V8. Her ses jeg med Melvyn og Nigel i udstillingen. Ja, engelske udstillingslokaler er ikke helt som danske.
Melvyn og Kent fik også en god sludder i butikken. Melvyn er formand for MGCC MGA Register i England.
Der måtte dog lidt efterfyldning til på Austin´ens bagtøj inden afgang til Coggelhall. ud på eftermiddagen tog vi afsked med Nigel og Melvyn, og drog nord ud af London. Vi ramte selvfølgelig myldertiden omkring London. Trafikken er MEGET TÆT på omfartsvejen, og vi holdt en fart på ca. 60 km/t, så vi blev flittigt overhalet. Ved vognbaneskift holdt folk pænt tilbage så vi kunne følges ad i rundkørsler og tilkørsler. Vi mødte dog kun glade dyt og tilråb
fra vores medtrafikanter.
V8 blev absolut ikke overbelastet på turet til Coggeshall. Ca. 40 miles i timen på landevejen er næsten klaret i tomgang.
Dette herlige syn havde jeg i bakspejlet hele vejen fra London til Harwich.
Hotellet The White Hart i Coggeshall er et meget stemningsmættet hus med utallige detaljer og træværk i verdensklasse. Nogle af bygningerne er fra slutningen af 1400 tallet.
En glad vejfarende ved en af hotellets store åbne ildsteder. Fantastisk stemning overalt.
Så er det fredag formiddag, og vi er nu klar til at tage på sightseeing i Colchester. Vi skulle lige have et par billeder af bilerne foran hotellet inden afgang.
Mand og vogn passer glimrende ind i gadebilledet.
På vejen til Colchester gik ventilatorremmen i stykker på Austin´en, og vi måtte finde en ny inden motoren begyndte at koge.
Vi stoppede ved en bilhandler, men de havde ikke noget der passende, men de henviste til et reservedelslager 2 km. nede ad vejen, som vi fandt med det samme. De havde nærmest alt til gamle biler. Selv SAE 30 motorolie i metaldunke. Vi købte straks en dunk hver til værkstedpynt. Remmen havde de også, så der var jubel ved den lille Austin. Og vi kom sikkert til Colchester.
Borgen fra slutningen af 1000 tallet, er bygget umiddelbart efter slaget ved Hastings i 1066. Borgen er bygget oven på et gammelt romersk tempel indviet til kaJser Augustus. Colchester er den ældst registrede romerske by i England. Vi fik shoppe en masse gode gaver til Lene og Lotte. Og til alle ungerne naturligvis. Turen til Harwich fredag eftermiddag gik godt, og vi ankom til færgen i god tid.
Ved ankomsten til Esbjerg lørdag middag blev Kent og den lille Austin 7 afhentet på havnen med autotrailer. Jeg kørte en tur hen til Palle, som iøvrigt havde fødselsdag i lørdags. Tillykke. Det er efterhånden blevet en lille tradition, at jeg besøger Palle, når jeg kommer hjem med en ny MG fra England. Palle er meget gæstfri, og det er altid spændende at komme rundt på hans værksted. Midget´en er næsten klar til den kommende racersæson. Garagen indeholder også Palles nye racerproject. En MGB, såmænd.
Gilbert´en er også en racer, der minder lidt om en Aston Martin. Bemærk lige V8 i baggrunden. Tak for en hyggelig sludder og forfriskning til Pia og Palle. Vi ses nok til nogle klubarrangementer i løbet af året.

Turen fra Esbjerg til Randers gik helt perfekt. Jeg cruisede på motorvejen med 120 km/t og 2700 omdrejninger på motoren.

Absolut en dejlig Englandstur med mange gode oplevelser og hele vejen var med kalechen nede.:-)

Tak til Kent for en vellykket tur, og tak til min tålmodige og overbærende familie, som gjorde denne tur mulig.

1 kommentar:

  1. Det ser ud til at have været en go' tur. Fine vogne I bringer hjem! Tillykke med erhvervelsen til begge ejere! TG

    SvarSlet